Герберът Венцислав Симеонов „осъден” в декларация на ОбС-Бобов дол

Десислава Панайотова-Янкова
04.08.2012
размер на текста:

Герберът Венцислав Симеонов, на базата на чиито сигнал Комисията по установяване и предотвратяване на конфликт на интереси установи зависимост на ОбС-шефа в Бобов дол Огнян Зарев и четирима съветници от ПП Лидер от енергийния бос Христо Ковачки и дясната му ръка Никифор Вангелов, е първа точка в дневния ред на предстоящата сесия в миньорския град.
Както писахме, Огнян Зарев ще заведе дело за клевета срещу Симеонов, но преди това той ще бъде „осъден” от общинските съветници с утвърдена на тайна среща на групата на Лидер, Зарев и представителите на ГЕРБ и БСП в ОбС декларация.
Освен, че осъждат действията на Симеонов като злонамерена атака, съветниците уверяват гражданите, че са постъпили правилно при избора на общински съветници и „ние ще продължим да работим в полза на гражданите”.
Вижте текста на декларацията първо в dennews.bg.
Получихме обръщението на електронната ни поща във формат на снимка. Публикуваме съдържанието без редакции.

 


Обръщение
На Общински съвет-Бобов дол
До населението на община Бобов дол

Уважаеми жители на община Бобов дол,
В последните няколко месеци към дейността на Общински съвет-Бобов дол се провежда злонамерена и мръсна клеветническа кампания, с цел дискредитирането и блокиране на работата му.
Визиралият се в средствата за масова информация господин Венцислав Симеонов се опитва тенденциозно да внушава съмнения за некоректни и незаконови действия от страна на общинските съветници.
Периодически подхранва със сигнали вестниците „Струма”, „Монитор”, „Телеграф” и електронното издание „Деннюз” и ги разпространява до различни инстанции в страната. Всички тези действия целят създаване на погрешна представа за дейността на Кмета, Общинската администрация и Общински съвет-Бобов дол.
Атакува Решение №1/11.01.2012 год. На Общински съвет-Бобов дол, относно подобряване на доболничното обслужване на населението на Община Бобов дол, с което ОбС предоставя под наем или конкурс помещения за разкриване на филиал на „МЕДИКО-ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ОЗОК”ЕООД, гр. София за осъществяване на тяхната дейност. Решението е взето като са спазени река и законите: чл.102, ал.4 от Закона за лечебните заведения и чл. 14, ал.6 от Закона за общинската собственост, и получи 100% подкрепа от политическите сили. През миналия мандат общинското ръководство закри дейността на болницата /МБАЛ „Д-р Стоян Сантев” ЕАД/. Сегашното ръководство отпочна редица процедури и полага значителни усилия за подобряване на доболничното обслужване, възстановяване на рентгена и лабораторията.
Изглежда кръга около Венцислав Симеонов цели запазване на сегашното статукво, т.е. да се запази липсата на болницата и недостатъчната доболнична помощ за населението.
Хиляди хора от общината и града за даване на кръвни проби и други медицински услуги са принудени да се разкарват до Дупница и Кюстендил, като отделят от работните си заплати и пенсии да покриват разходите си по пътуванията.
Същото решение не получи подкрепата на областните здравните ръководни инстанции и по-късно „МЕДИКО-ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ОЗОК” ЕООД, гр. София си истегли искането за отдаването под наем на помещенията. Нещо повече няма сключен договор между Кмета на общината и медицинската фирма.
Гражданите на общината е нужно да бъдат информирани, че в дейността на Общински съвет-Бобов дол се установи един спокоен, нормален и цивилизован подход при решаването проблемите на общината и гражданите.
Работата на Общинския съвет се характеризира с разумен, конструктивен и позитивен дух, между всички представители на политическите сили. Няма дребнотемието, междуличностно заяждане и първично партийно противопоставяне.
Компромисът и диалогичността са на първа линия.
От м. ноември 2011 г. до началото на м. август 2012 г. са проведени 12 заседания, взети са 120 решения при минимално изискване на ЗМСМА-6 заседания годишно.
През изминалия общински мандат-местният парламент се раздираше от противопоставяния, политически конфронтации, междуличностни отношения, цареше хаос и бе изпъстрен с 41 съдебни дела, по искане на Кмета 23, от прокуратурата 8, на областния управител 8, от ОбС-4, от граждани-1, като от тях 15 съдебни дела са обжалвани пред Върховен административен съд. По този начин с хиляди левове е ощетена община Бобов дол за покриване на съдебните искове по делата.
Сегашното ръководство отрече този негативен подход в управлението на общината.
Опита на „определени хора” да върнат нещата в управлението назад са обречени.
Обръщаме се към вас, гражданите от община Бобов дол, да Ви уверим, че правилно сте подходили с Вашия избор на общински съветници и ние ще продължим да работим в полза на гражданите.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети