Пето място за единствения ни щангист на Олимпиадата

DenNews.bg
03.08.2012
размер на текста:

Единственият представител на България във вдигането на тежести на Олимпиадата в Лондон Иван Марков записа пето място. Надеждата на тежката ни атлетика записа три успешни и три неуспешни опита в състезанието в категорията до 85 кг. Марков повтори представянето на единствената ни щангистка на Игрите Милка Манева, която също остана пета в крайното класиране.
Златният медал в състезанието тази вечер отиде при Адриан Зиелински от Полша с двубой 385 килограма. Руснакът Апти Аукхадов взе среброто също с двубой 385 килограма. Киануш Ростами от Иран се нареди трети с 380 килограма.
Иван остана пети с двубой от 375 килограма, колкото имаше и по-лекият с 10 грама Абделазим Тарек от Египет, наредил се четвърти. Терек опита да подобри рекорда в категорията, но не успя.
24-годишният Иван Марков е европейски бронзов медалист от 2006 и 2007 година. След като целия български отбор беше изхвърлен от участие в Олимпиадата в Пекин, Иван прекратил тренировките си за цели 3 години, през които му се наложило да работи на различни места. Той се подготвяше за Олимпиадата едва през последната година, затова и при отпътуването от София за Лондон не скри, че мечтае за медал, но не обеща нищо.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети