Мощна здравна кампания съпровожда “Spirit of Burgas”

DenNews.bg
03.08.2012
размер на текста:

Мащабна здравна акция ще съпроводи музикалният фестивал “Spirit of Burgas” от старта му днес до 5 август. Всеки желаещ ще може да си направи безплатни 10-минутен анонимен тест за хепатит B и C.
Акции ще се провеждат на 3, 4 и 5 август от 17:00 до 23:00 ч. при Бункера в Морската градина на Бургас в мобилен кабинет. Изследването се извършва с бързи скринингови тестове и с капка кръв от пръста, а резултатите се получават на място 10 минути след изследването.
Няма ограничения в консумацията на храни и напитки преди него, тъй като те не влияят на резултата. В случай на положителен скринингов резултат хората ще бъдат насочвани за по-задълбочени изследвания и консултация със специалист.
Точно в 18:00 часа днес стартира петото издание на „Spirit of Burgas". Най-чаканата от меломаните група е нашумялата през 90-те годни на миналия век “Prodigy”, чиято музика изгради цяло едно музикално поколение.
Сред участниците в изданието са звездите „Korn”, „Chase & status”, “Busta Rhumes”, “Sum 41”, , както и диджеите Armin Van Buuren, Richie Hawtin, Dubfire и др.
На терасата до Културен център „Морско казино" в Морската градина доброволци пък ще разясняват последиците от употребата на алкохол и наркотици върху човешкото здраве, като за това ще се използва интересен подход-на участниците в лекциите ще бъдат раздавани алко- и наркоочила, които създават усещането за пияно състояние.
На шофьорите ще бъдат раздадени еднократни тестове за самоконтрол на нивото на алкохола в организма, които отчитат дали е премината законовата граница от 0.5 промила, пише news.bg.
Както писахме, на територията на страната започна и лятната кампания за изследване на СПИН.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети