Разбиха лаборатория за синтетична дрога с продукти от аптека

dennews.bg
29.08.2012
размер на текста:

Разбиха лаборатория за синтетична дрога във варненското село Акчелар,информират от пресцентъра на МВР.
Антимафиотите установили, че участници в престъпна група се занимават с производството на синтетичното наркотично вещество „Пико“, а за целта от аптечната мрежа свободно купували лекарствен препарат, от който извличали една от основните му съставки – псевдоефедрин.
След проведената операция вчера, спецчастите „атакували“ вилата, в която се произвеждал наркотика и задържали 9-имата членове на групата: К.К. на 30 г., М. Ж. на 29 г., П.Д. 35-годишен, Д.И. на 32 г.-известен с прякорите Добата и Белега, М. Г. 27-годишен, Н.Н. на 46 г., В.Я. на 28 г. Д.М. на 24 г. и С.Б на 21 г., всичките криминалнопроявени.
От имота са иззети: стъклена купа с жълтеникаво прахообразно вещество, за което се предполага че е псевдоефедрин, две електронни везни, фосфорна киселина, термометър, стъклена колба с капак, стъклена бутилка с медицински бензин и друга-със солна киселина. Открити са два полиетиленови плика-с бяло прахообразно вещество и със синьо-бели капсули с различен размер.
На К.К. и М.Ж. са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. Откритите вещества са пратени за експертиза, а работата по документиране на случая продължава.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети