Специализирана прокуратура подхваща рекета в синята зона на Дупница

Жалбите започва да валят една по една, поредната е за психически тормоз и насилие от управителката Елена Малчева

Даниела Методиева
29.08.2012
размер на текста:

Специализирана прокуратура започва проверка по жалбата на адвокат Йорданка Божкова от Дупница срещу управителя на Паркинги и гаражи Елена Малчева за рекет и организиране на престъпна група. Тя бе внесена от адвокат юристката на 17-и август, а конкретният повод бе поставянето на скоби на автомобила на тротоара пред офиса й.
Преписката е прехвърлена от Районна прокуратура в Дупница в специализирана в столицата, тъй като посоченият член от Наказателния кодекс за рекет и организиране на престъпна група е от компетенцията на столичните магистрати. Това стана и след като в продължение на 2 дни в съда в Дупница бяха и магистратите от Апелативна прокуратура, които трябваше да се произнесат по сигнала на адвокат Божкова и доколко посочените в жалбата факти и обстоятелства визират посочения член от Наказателния кодекс.


От днес в прокуратурата в Дупница започват да валят поредица от жалби срещу управителя на „Паркинги и гаражи” Елена Малчева от живущи в района на синята зона, където в момента се извършват строителни дейности по европейски проект за обновяване на центъра. Въпреки ремонтните работи служители от паркинги и гаражи продължават да събират такси за престой, поставят и на спрели на тротоара автомобили.
Един от жалбоподателите е собственикът на книжарница на улица „Бенковски” Росен Славов. Той ще търси съдействие от прокуратурата в Дупница заради системен психически тормоз, упражняван срещу него, баща му и брат му от страна на управителя на „Паркинги и гаражи” Елена Малчева. И тримата имат жилища на улица "Бенковски" № 2, както и офиси. Като трима отделни собственици, те имат право и на по едно паркомясто. Което според Елена Малчева не било точно така. Защото в продължение на 2 години вече по думите на Росен Славов системно тормози цялата фамилия като кара инкасаторите от синята зона да поставят скоби на автомобилите, паркирани пред домовете им. Такъв беше и днешният случай, при който една от колите отново бе със скоби. На многобройните жалби на семейството досега няма адекватна реакция от страна на общината.
Росен Славов ще внесе и жалба за упражнено физическо насилие от страна на Малчева. Конкретният повод за агресията от страна на Елена Малчева се оказал паркирания пред книжарницата на Славов собствен автомобил. Всъщност двамата са играли на гоненица около паркираната кола. Защото докато Росен Славов се опитвал да спаси гумите от скоби, Елена Малчева си избирала една и заставала пред нея с разперени ръце. По този начин, след като успяла да застане пред една от гумите и я завардила, издала и заповедта за поставяне на скобата. По думите на Росен Славов тя успяла да го надвие в гоненицата, като го блъснала настрани
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети