Найден Найденов: Ако трябва ще се откажа от Марек, за да водя националния

DenNews.bg
28.08.2012
размер на текста:

Снимка: Sportal.bg

Треньорът на шампиона Марек Юнион-Ивкони Найден Найденов заяви, че, ако се наложи, е готов да се откаже от тима от Дупница, за да остане селекционер на националния отбор по волейбол. Найденов изведе България до 4-о място на Олимпиадата, но се очаква федерацията да постави условие пред новия селекционер да не е обвързан и с клубен тим.
"Ако ми поставят такова условие и предложат дългосрочна политика за работа с националния отбор съм готов да се откажа от дейността ми в Марек. Засега никой не е поставял такива условия. Не смятам, че това, че работя в клуба, ръководен от Ивайло Константинов ще е проблем за мен, за да продължа да работя за държавния тим", каза Найденов на пресконференция.
Любимецът на дупнишката публика все още не е получил предложение от БФВ да продължи договора си като национален селекционер.
Наката допълни и че не би останал в националния отбор, ако ще е помощник на италианеца Камило Плачи. "Определено не бих приел да работя като помощник на Камило Плачи. Чух, че федерацията води разговори с него. Дали са той да е старши-треньор или треньор, не знам. До днес не бях разговарял с никой от ръководството на БФВ след Олимпиадата. Днес се срещнах с президента Данчо Лазаров, с генералния секретар Станислав Николов и с Любо Генев. Обясних им моето виждане, че трябва да продължим да работим по същия начин, както до сега - заедно с Камило Плачи и Георги Петров. Какво ще бъде тяхното решение не знам", обясни Найден Найденов, който получи наградата си за треньор №1 за месец юли. Волейболните ни „лъвове” пък бяха избрани за отбор №1 на юли.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети