Борис Велчев разпоредил проверката в Дупница по жалби срещу гардове на братя Галеви

dennews.bg
28.08.2012
размер на текста:

Снимка: dnevnik.bg

Лично главният прокурор Борис Велчев е разпоредил проверката, която се извърши вчера и днес в Дупница. Причината магистратите от Софийска апелативна прокуратура да влязат в сградата на съда, са двете преписки, образувани срещу бившите гардове на братя Галеви Васил Капланов-Каплата и Николай Радев-Отертката по жалбите срещу тях за нанесен побой. Заместник-ръководителят на държавното обвинение в Дупница Димитър Начев обясни, че колегите му от столицата са си тръгнали без забележки по отношение на свършената дотук работа на наблюдаващите прокурори и разследващите полицаи на етап досъдебно производство. Преписката срещу Николай Радев бе образувана срещу неизвестен извършител, а ако съберат достатъчно данни срещу него, ще бъде внесен и обвинителния акт, коментира днес Начев.
Жалбата срещу Николай Радев-Отвертката бе внесена в прокуратурата в Дупница от Милена Очкова, която твърди в нея, че е била пребита от него. По думите й той я нападнал на 28-и юни, след като засякъл БМВ-то и на улица „Патриарх Евтимий „ потрошил колата й, след което я набил. А причината друго момиче, което тя предупредила да не се занимава с Отвертката, защото бил женен.
Втората жалба, по която апелативните прокурори извършиха проверка в Дупница е срещу Васил Капланов-Каплата за побоя, нанесъл на съседа си Стоимен Чавдаров на 18-и август през нощта. Причината се оказала шумен купон в апартамента на Чавдаров в блок № 45 в жк „Бистрица”, който е съсед на Каплата. И по преписката срещу Васил Капланов все още се събират доказателства, предстоят и разпити на свидетели.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети