Доброволците за Рила планина в готовност, но без начален час за акцията утре

Десислава Панайотова-Янкова
23.08.2012
размер на текста:

Доброволците, които искат да се включат в гасенето на горския пожар в Бели бор в Рила планина трябва да бъдат в готовност, но началния час за сборния пункт пред общината в Рила бе отменен. След заседание на кризисния щаб, приключило преди минути, се взе решение рано сутринта към мястото на стихията да тръгнат само 50-те войници, които бяха повикани на помощ, пожарникари, горски, планински спасители и малка група от местни, които трябва да отворят фронт за навлизането на групите доброволци.
Една част от хората, които първо ще влязат в местността, ще бъдат качени с два хеликоптера на Министерство на отбраната, а други ще прочистват стария път с резачки от долната страна.
Сред първите, които ще минат след отварянето на пътя за мъжете от offroad-България с високопроходима техника, които потвърдиха, че ще се включат в гасенето.
„Нека доброволците бъдат в готовност. Нека следят за съобщения и да се отзоват, но няма нужда да идват в 6 часа, както бяхме обявили, защото преди това трябва да се осигури трасе. Хора ни трябват, но малко по-късно през деня утре или през следващите дни”, призова кметът на Рила Георги Кабзималски.
За хода на акцията следете на DenNews.bg, както и на сайта OFFnews.bg. Ще следим акцията през утрешния ден и ще ви информираме при всяка промяна в плана за действие, както и за случващото се.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети