Тъмна Индия в бизнес плана на Кюстендилска вода омота бобовдолци

Десислава Панайотова-Янкова
23.08.2012
размер на текста:

Общински съвет-Бобов дол ще отхвърли бизнес плана на водния оператор Кюстендилска вода, след като документът се оказал тъмна Индия.
Единственото което става ясно е, че цената на водата ще скочи с близо лев в срок до 2016 г., но липсата на разчети е повод за съмнения, че това може да се случи и след месец.
„Няма нищо конкретно. Посочено е, че цената ще стане 2,50 лв. без ДДС, но като средно за всички общини към Кюстендилска вода. Това означава, че някъде може и да мине тази цена, а на други места да е по-ниска. Липсва конкретика и в инвестиционни план. Не се знае какви са намеренията за Бобов дол и колегите от ОбС са на мнение, че документът не може и няма да бъде приет в този си вид”, обясни заместник-кметът Детелина Борисова.
За утре е насрочена сесията на местния парламент, на която ще бъде гласувано становището. Съветниците от Икономическата комисия ще предложат ВиК да конкретизира плана си и той да бъде разгледан отново.
„Нали трябва да знаем колко пари са предвидени като постъпление и съответно като инвестиции. Да знаем какви са инвестициите за общината ни, какви подобрения ще се направят, с колко и дали ще се намалят загубите. Какво ще се направи за качеството на водата. Не може да искат от нас да подкрепим нещо, което не знаем какво е. Съгласен съм с мнението на Комисията и ще подкрепя ОбС, ако не приемат плана”, коментира и кметът Кирил Станчев.
На фона на това проблемите с водата в Бобов дол продължават в пълна сила. Въпреки че няма наложен режим на много места в града водата спира почти всеки ден, а във високите части всеки ден. Авариите в общината са ежедневие, а само преди дни в кв. „Миньор” от чешмите потекла мътилка с кални парчета. От дружеството обяснили „феномена” с поредната авария.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети