Освободиха Каплата, няма да искат удължаване на ареста му

DenNews.bg
22.08.2012
размер на текста:

Бившият гард на Братя Галеви Васил Капланов-Каплата е освободен от полицейския арест в Дупница, след като излежа 24 часа за побоя над съседа си Стоимен Чавдаров. Прокуратурата няма да иска удължаване на мярката му „задържане под стража”, тъй като няма категорични доказателства за посочените факти и обстоятелства в жалбата на Чавдаров.
Има много въпросителни за инцидента в нощта на петък срещу събота, когато Каплата бушонира съседа си заради шумен купон. Основното което трябва да се изясни е дали наистина на гастербайтера, който се прибрал от Англия за почивка, е нанесена средна телесна повреда, обясниха от прокуратурата в Дупница. Другото, което ще се изяснява е дали наистина Капланов е влязъл в чужд имот без разрешение, както и дали преди той да удари Чавдаров, е бил предизвикан.
Според държавното обвинение, предстоят разпити на свидетели и изясняване на фактическата обстановка около инцидента и на по-късен етап ще се реши точно по какви обвинения ще отговаря Капланов и дали да му бъде поискана мярка за неотклонение.

Каплата бе задържан вчера сутринта на центъра на Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети