Огън унищожи бизнеса и дома на семейство от Овчарци

DenNews.bg
21.08.2012
размер на текста:

Щетите са огромни, но фирми и хора вече помагат с материали за ремонта на къщата. Снимки: dennews.bg

Пожар унищожи дома и бизнеса на семейство от сапаревобанското село Овчарци.
“Васко, ставай, гориме!” са думите обърнали наопаки живота на Цвета и Васил Лазови в нощта срещу понеделник. Към 1 часа Цвета се събужда от светлина, която след секунди поглъща с пламъци къщата, механата и дърводелската работилница на Васил. На пепел са и 10-те кубика дървен материал за огрев, купени и подготвени за зимата предния ден. Пожарът от имота на Лазови се прехвърлил и към съседите им, унищожена е плевня и селскостопанска постройка на комшии.
Засега причините за пожара не са изяснени, но сън на стопаните не дава възможността посегателството да е умишлено. Само преди седмица младежки купон в механата завърши с полицейски арести. 19-годишен от Сапарево, 23-годишен от същото село и 29-годишен от Сапарева баня потрошиха инвентар в заведението и входната врата, след като собственикът отказал да ги обслужи заради късния час и изтеклото работно време.
„Нямам идея каква е причината, но и това ми минава през акъла. Инсталацията ми е напълно изправна”, казва Васил.


“Видях светлина, а след малко всичко се превърна в огън. Беше нещо страшно, не съм виждала нещо такова през живота си”, разказва Цвета.
Огромните щети се дължат и на газова бутилка в механата, която се е взривила от пламъците.
Съседката баба Стоянка Сакаджийска, чиято плевня и друга селскостопанска сграда са унищожени при пожара, също още не може да се съвземе от страшната картина.
“Страшно беше, но най-много ми е жал, че Васко остана на 10 години сирак. Обичаше да гледа как работят дърводелците. Години наред изучаваше занаята им. Идваше му отвътре. Всичко е постигнал само с двете си ръце и упоритост, а сега загубиха всичко”, разказа тя.
Лазови обаче вече усещат подкрепата на хората. Цялото село е на бойна нога за да се стегне къщата.
Отзовали са се много фирми и частни лица, които са предложили пари и строителни материали.
“Ремонт трябва да направим и то веднага, защото зимата идва и не чака. Благодарни сме на пожарникарите и на всички, които сега ни помагат. Цял живот се борим и сега ще се преборим”, казва Васил Лазов.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети