Съдия-изпълнител търси от обидените 17 съветници по 250 лв. по делото срещу Дангов

dennews.bg
21.08.2012
размер на текста:

Всички 17 общински съветници от Дупница, които водиха дело срещу Първан Дангов за обида заради частния общински съвет, сега ще трябва да му платят по 250 лв. за адвокатски хонорар или общо 4 250 лв. Това е постановлението на съда, вече са издадени и изпълнителните листове на всички обидени съветници. Сега след продължилата 2 годиини съдебна битка, те ще трябва да се издължат на Първан Дангов, който бе оправдан на последното заседание на 7-и май тази година.
Сагата приключи, след като стана ясно, че и последния обиден съветник Иван Бански е оттеглил тъжбата си. Съдията по делото Мая Гиздова постанови всеки от тъжителите да заплати адвокатски хонорар от по 250 лв., които се полагат на защитника на Дангов Юлия Динева по закон.
След като делото влезе в съда в началото на 2009-а година по инициатива на тогавашния председател на Общинския съвет Явор Тодоров. Той пръв внесе тъжбата срещу Първан Дангов, последваха го още 16 съветници. Заради изказването на бившия кмет на Дупница в предаване по местната кабелна телевизия, че общинския съвет в Дупница е частен и съветниците защитават свои интереси, всеки от тъжителите поиска обезщетения по 10 000 лв.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети