Фенове на Левски показаха рогата си, хвърлят банан по тъмнокожите играчи на отбора

DenNews.bg
20.08.2012
размер на текста:

Левски победи с 3:1 и добра игра тима на Ботев Пд, но „сини” фенове отново показаха рогата си. След мача играчите отишли пред Сектор “Б”, за да поздравят агитката, но част от ултрасите хвърлили банан и отправили обиди на расова основа към тъмнокожите Базил де Карвальо и Дъстли Мулдер, информира Новспорт. Това особено ядосало Де Карвальо, който тръгнал да търси обяснение от стюард, отправил реплика към него. Въпреки намесата на шефа на фенклуба Владимир Владимиров-Гугутката, футболистът се нахвърлил на друг от охраната. В същото време привърженици от трибуната отговориха на африканеца с маймунски звуци, насочени към тъмнокожия нападател. Дори капитанът Станислав Ангелов не успял да загаси страстите.
След инцидента Базил де Карвальо пък побързал да се шмугне в съблекалнята, а след това бесен напуснал стадиона без да даде изявления.
Клубните шефове логично останали крайно разочаровани от постъпката на въпросните фенове. От ръководството са притеснени, че случката ще рефлектира върху цветнокожите играчи в отбора.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети