Счупен автобус провалил бразилките срещу домакина

DenNews.bg
02.08.2012
размер на текста:

Женският футболен отбор на Бразилия загуби с 0:1 от тима на Великобритания на Олимпиадата, като обвини за поражението... развален автобус. Бразилската делегация не без основание съзря „подъл план”, след като на състезателките се наложи да останат пет часа в рейса на магистралата. Возилото им се повредило на път за Лондон вечерта преди мача от група Е на стадион „Уембли“.
„Позорно,“ заяви старши треньорът на „Селесао” Жорже Барсейос, цитиран от Гонг. „Изобщо не съм впечатлен. В състезание от този ранг, подобно забавяне е абсурдно. Те изобщо не поеха никаква отговорност да разрешат проблема”, обясни още Барсейос.
Бразилските футболистки напуснаха базата си в Кардиф, на около 150 мили от Лондон, само за да престоят повече време на магистралата в чакане, отколкото в пътуване. Шофьорът на разваления рейс по неизвестни причини не успял да повика помощ своевременно и се изчакал нов автобус. Неговият шофьор пък вече бил изчерпал квотата си от възможни часове на път, затова трябвало да се чака и специално разрешение за него. След цялата тази ситуация бразилският отбор изобщо не успял да тренира. Няколко състезателки дори споделили, че са убедени, че нарочно е имало забавяне, за да се наруши планът им за подготовка.
Ръководството на бразилския футбол искало да подаде официална жалба, но олимпийският комитет на страната ги убедил да не го прави. Според Бразилския олимпийски комитет, това ще навреди на имиджа на страната, която ще е домакин на Игрите през 2016 година в Рио де Жанейро.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети