Известен руски блогър е обвинен за серия убийства

dennews.bg
16.08.2012
размер на текста:

Следственият комитет потвърди, че известният блогър Василий Фьодорович и още четирима души са обвинени за серия убийства в Екатеринбург, информира РИА „Новости”.
Според данните от следствието за периода 2008 - 2012 година блогърът и още четирима души на възраст от 19 до 40 години, които все още не са установени, са извършили най-малко 9 убийства, 3 отвличания и 10 грабежа.
„Като основен мотив се разглежда освен користни цели, но и националистически подбуди”, коментира официалният представител на следствието Владимир Маркин
Участието на блогъра в убийствата е установено по време разследването смъртта на сирийския и американски гражданин Джордж Кара Якубян, убит тази пролет.
Якубян излетял на 6-и март март със самолет от московското летище Шереметиево и е трябвало да слезе на летище Колцово в Екатеринбург заради безнес дела. След известно време тялото му със закопчани с белезници ръце бе открито в изкоп на недестроена сградата в Екатерининбург.
По време на обиските в домовете на заподозрените са открити големи количества хладно и огнестрелно оръжие. Подчертава се, че Федорович до съвършенство е владеел използването на хладно оръжие.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети