Софиянец закла баба си, докато приготвяли вечеря

DenNews.bg
15.08.2012
размер на текста:

25-годишен мъж с психически отклонения убил собствената си баба по изключително жесток начин в столичния квартал „Левски” към 20 часа вчера. Младежът отишъл на гости при баба си и дядо си и дори се включил в приготвянето на вечерята. В един момент той помолил дядо си да отидат до двора и двамата излезли. Без да бъде забелязан или да предизвика съмнение в 82-годишния старец внукът се върнал в дома, където убил 81-годишаната си баба, нанасяйки й над 20 прободни рани. При опита на стареца да влезе в къщата установил, че вратата е заключена, а внукът му скочил от балкон на втория етаж и избягал.
Възрастният мъж влязъл в една от стаите с помощта на стълба и видял съпругата си обляна в кръв на пода.
Авторът на деянието бил задържан от служителите на реда в полунощ на бул. „България”, докато се движел пеша. Пред служителите на реда той признал стореното.
Н.П. е задържан за 24 часа в Пето районно управление. По случая се води досъдебно производство. Предстои доклад на материалите в Софийска градска прокуратура. Мъжът е с психични отклонения, лекуван в специализирана клиника в столицата, информират от пресцентъра на МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети