Антимафиоти спряха продажбата на бебе по интернет

DenNews.bg
15.08.2012
размер на текста:

Антимафиоти спряха продажбата на бебе по интернет след сигнал на администратори на сайт за майки- www.bg-mamma.com, в чиито форум се появила обява за продан на момиченце на 3 дни.
Акцията е дело на служители на ГДБОП, а разследването е извършено съвместно от секторите „Интелектуална собственост, компютърни престъпления и хазарт“ и „Трафик на хора”.
В обявата родителите обяснявали, че са в пълна безизходица, не могат да се грижат за детето си, но тъй като не искали да израсне по домове, го предлагат за „осиновяване“. Бил оставен и телефон за връзка, информират от пресцентъра на МВР.
При предприетите незабавни оперативни действия служителите на ГДБОП установили местонахождението на бащата и майката на новороденото на територията на столицата. Родителите - Г.Т. /31 г./ и съпругата му П.П. /25 г./ са разпитани. Те обяснили поведението си със затрудненото си материално положение – двамата били безработни, родителите им отказвали каквото и да била помощ. Затова били съгласни да се откажат от детето си срещу заплащане.
След сигнал в социалната служба бебето е настанено в Дом за деца, лишени от родителски грижи. Случаят е докладван на Софийска районна прокуратура.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети