Жена изчезна в морето, спасители отказаха да се включат в издирването

DenNews.bg
13.08.2012
размер на текста:

Брегови спасители отказаха да се включат в акция за изваждането на тялото на удавена жена при курорта Златни пясъци, заради което тялото е изчезнало безследно.
Тялото на удавената жена било забелязано вчера по обед от двама мъже с джетове, които веднага информирали спасителите на плажа.
Спасителите обаче отказали да се намесят, с аргумента, че отговарят за инциденти, само до последната шамандура и то когато човекът все още бедства. Възмутените курортисти обаче се обърнали към вестник “24 часа” за съдействие.
Така след като спасителите отказали да извадят жената, макар че туристите им предложили да ползват джетовете им, трябвало да се изчакат водолази от Гражданска защита. След загубеното време за организация обаче жената така и не била намерена, въпреки 2-часовото издирване.
Шефът на“Морска администрация” Сергей Църнаклийски потвърдил, че сигнал за забелязано в морето тяло на жена е бил получен от лодка за сезонен превоз на хора. Веднага бил изпратен катер на морската администрация.
„Спасителите отговарят за зоната до шамандурата, навътре в морето дори не бива да влизат, без да има ситуация по спасяване, защото по това време може да стане инцидент и да са нужни на поста си в охраняемата зона, за която отговарят”, смята Антон Налбантов, шеф на дирекцията “Водноспасителна служба” към БЧК.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети