Св. Юсен се провъзгласи сам за легенда

DenNews.bg
10.08.2012
размер на текста:

Аз съм легенда! Не може да му се отрече на Юсеин Болт, че е не само най-бързият човек на планетата, но и че е сред „най-скромните” му представители.
Свети Юсен Болт се обяви сам за легенда след поредното феноменално представяне вчера, с което защито и олимпийската си титла на 200 метра гладко бягане. Само преди дни Светкавицата стана вторият атлет защитил олимпийската си титла на 100 м след Карл Луис. Чудото от Ямайка обаче не само защити титлата си от Пекин 2008, но и го направи подобрявайки собствения си рекорд от тогава.
Вчера обаче Болт стана първият атлет дублират титлите си на 100 и 200 метра на Олимпийски игри. В 200-метровата дисциплина Болт финишира с време 19,32 и спечели втори златен медал на игрите в Лондон. Това е пето злато от олимпийски игри за него.
Болт е на път да се превърне в най-великият лекоатлет, ако успее да дублира и титлата си от Пекин в щафетата на 4х100 метра с тима на Ямайка.
В бягането на 200 метра вчера, основният му конкурент и съотборник Йохан Блейк отново остана втори с 19,44, както и при спринта на 100 метра. Терти с 19,84 финишира Уонър Уиър също от Ямайка.
Пълната доминация на спринтьорите от Ямайка в бягането на 200 метра дават надежда, че Болт ще успее да дублира златото си и от щафетата.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети