Български тарикати плячкосват из Гръцко

DenNews.bg
10.08.2012
размер на текста:

Българско нашествие плячкосва домове и офиси в Гърция. Добре ориентирали се в обстановката крадци прескачат границата към южната ни съседка не за да пълнят джобовете си с пясък по тамошните плажове, а за да ги напълнят с лесна печалба от пари в кеш.
Подмамени от информацията, че гърците масово теглят спестяванията си от банките заради тежкото финансово състояние на страната и ги прибират на съхранение по домовете си, привлича наши тарикати като мухи на мед. Организирани групи отиват за 2-3 дни. Първите часове правят оглед, а след това атакуват къщите и се прибират към България, пише в. “Монитор”.
В схемата попадали и българи, които живеят в Гърция от години. Тяхната задача била да оглеждат и подават информация за разположението на домовете и как кражбата да мине по-лесно и безнаказано. Срещу услугите си информаторите получавали процент от плячката.
Никой не може с точност да каже колко печелят при едно пътуване нашите апаши, но откраднатото обикновено не падало под 10 евро, като можело и да надхвърли сумата от 100 000 евро. Най-много българите обирджии се радвали да намерят каси, защото било много лесно да разбият механизма, а вътре винаги се намирали големи суми и бижута, пише още „Монитор”.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети