Два пожара гълтат декари гора

DenNews.bg
09.07.2012
размер на текста:

Два големи пожара гълтат гора край Ихтиман и Елхово.
Двата хеликоптера на ВВС са се включили тази сутрин в потушаването на горския пожар в района на ямболската община Елхово между селата Вълча поляна и Голям Дервент.
Цяла нощ пожарникари и горски работници охраняваха двете огнища в смесена гора в района на Ихтиман, съобщават от пресцентъра на МВР. В борбата с огнената стихия участваха 45 служители на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” и на местните горски стопанства. Благодарение на бързата им реакция не бе допуснато огънят да затрудни движението по магистрала “Тракия”. Към момента пожарът е низов и е обхванал около 300 дка горска растителност.
Пожарът в община Елхово бушува в борова и широколистна гора. Цяла нощ пожарникари, гранични полицаи и горски работници, общо 90 човека, се опитваха да локализират стихията. Огънят е обхванал над 700 декара широколистна и 100 дка иглолистна гора. Пожарът се намира на около 4 километра от границата с Турция. Теренът е изключително труден и единствено гасенето по въздух може да помогне за овладяването на стихията.
По първоначални данни и двата пожара са причинени от човешка ръка.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети