Охранителят милионер остава в ареста

dennews.bg
08.07.2012
размер на текста:

Пловдивският окръжен съд остави в ареста с мярка за неотклонение "задържане под стража" Георги Енев, информира news.bg.
Съдът прецени, че е налице реална опасност от укриване или извършване на ново престъпление.
Определението не е окончателно и подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.
Съдия Елена Захова не уважи искането на защитата Енев да бъде пуснат под домашен арест, съобщи електронното издание на пловдивския „Нов глас".
Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. Георги Енев е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.
Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че именно той е извършил деянието, в което е обвинен.
Енев не пожела да говори пред медиите и само каза, че в момента е много объркан.
Енев беше обявен за общодържавно и международно издирване, след като задигна 1 500 000 лева в различна валута от инкасов автомобил на фирма, в която работи.
В петък вечерта той се предаде на полицията и бе задържан в следствения арест. Със себе си носеше раница, но в нея нямаше пари. 33-годишният мъж има процесуално право да не говори, като това не носи негативни последици за него.
Разследващите продължават да работят по версията, че Енев е имал съучастник, но на този етап няма никакви доказателства за това.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети