БСП внесе докладни за връщане на 50-те ст. за синята зона и безплатно паркиране на парка

Даниела Методиева
07.07.2012
размер на текста:

Групата на БСП в местния парламент внесе 2 докладни, с които предлага намаляване цената за час престой в синята зона на 50 стотинки и въвеждане на безплатно паркиране пред парк Рила. Двете докладни вече са депозирани в деловодството на местния парламент. Те са станали причина за размяна на остри реплики на председателския съвет между представителите на БСП, кмета Методи Чимев и ОбС-шефа Ивайло Константинов, по чието предложение бяха въведени новите по-високи цени за синята зона, както и въвеждане на платеното паркиране пред парк „Рила”, научи от свои източници dennews.bg.
Намеренията си за внасянето на двете докладни съветниците от БСП заявиха на пресконференция в четвъртък и обявиха, че ще започнат и събиране на подписка. С нея те ще търсят подкрепата на дупничани, сред които недоволството от промените нараства все повече.
В докладната за синята зона съветниците от БСП предлагат намаляване на цената за сметка на връщане на синята зона в предишния й обхват. Защото като един от мотивите за вдигане на таската за час престой от 50 стотинки на 1 лев, на сесията на 15-и юни кметът Методи Чимев посочи именно свиването на периметъра на синята зона с близо 50%.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети