Закопчаха рецидивист, представял се за зам.-министър на земеделието

dennews.bg
06.07.2012
размер на текста:

50-годишен мъж от Етрополе е задържан при опит да измами кмета на Луковит и да му прибере 6 000 лв. в замяна на съдействие на високо ниво, информират от Пресцентъра на МВР.
Полицейската операция е проведена, след като в сряда на кмета на Луковит позвънил П.Ц., представяйки се за заместник- министър на земеделието и храните. 50-годишният мъж поискал 6 000 лева в замяна за съдействие на високо ниво. За по-голяма достоверност, на няколко пъти прекъсвал разговора с кмета, под предлог, че го търси премиерът. Кметът обаче не се поддал на заблудата, приел уговорката и веднага сигнализирал полицията в Луковит. Двама служители и познат на кмета се отправили с лек автомобил към Ботевград, както им бил наредил П.Ц. След това той променил мястото на срещата два пъти - първо в Правец, след това в Етрополе. Минути след като влезли в града, служителите дали описание на колата, с която пътуват и получили наставления къде да спрат. Трябвало да изчакат мъж, на когото да предадат парите. На уговореното място, обаче, се появил П.Ц, обяснявайки, че идва от името на заместник- министъра. В този момент чакащите наблизо полицаи от Етрополе разпознали рецидивиста и го задържали.
50-годишният П.Ц., с прякор Таранджука от Етрополе е с богато криминално досие. Престъпната си кариера започнал още през 1978 г.. Извършвал е престъпления на територията на цялата страна. Има четири ефективни присъди за измами в особено големи размери и документни престъпления. Общо 11 години е лежал в затвора за изнасилвания, има две ефективни присъди за фалшифициране на банкноти, 3000 лева глоба му е наложена през 2002г. за обида на длъжностно лице. За кражби той е лежал в затвора 7 години и 6 месеца. Характерно за него е, че във всичките случаи е действал сам, прилагайки особена изобретателност.
След изтичане на 24-часовата мярка “задържане под стража“, на П.Ц. е наложена 72-часова.
Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети