Пловдивска кметица блъсна две деца и дим да я няма

DenNews.bg
06.07.2012
размер на текста:

Павлинка Кацарова снимка: Община Пловдив

Кметица от града на тепетата изчезна след като блъсна две деца на тротоар. Управникът на район "Южен" Павлинка Кацарова бутнала с личния си автомобил "Рено Меган" двете деца и избяга от местропроизшествието, съобщиха от дирекцията на МВР в Пловдив, цитирани от dnes.bg.
Инцидентът е станал около 18 часа вчера на метри от районната администрация на бул. "Македония". Жената изкарвала с несъобразена скорост колата си от паркинга, когато се качила на тротоара и блъснала 12-годишните момичета, след това зарязала автомобила и дим да я няма.
Едно от момичетата е прегледано в болница и е изписано за домашно лечение, а другото е с леки охлузвания.
На Павлинка Кацарова е съставен акт за нарушение от КАТ.
Различна обаче е версията на кмета на Пловдив Иван Тотев.
Според думите му Кацарова е пътувала към кметството, а не е излизала с колата си оттам.
"Градски автобус я засякъл на пътя и затова тя се качила на бордюра, като въобще не е разбрала, че има деца", коментира Тотев. "Закона е за всички и той се прилага наравно към всеки гражданин, без значение на какъв пост управлява", допълни областният управител Здравко Димитров.
Павлинка Кацарова заяви пред пресцентъра на МВР Пловдив, че ще изпрати своето обяснение за случая в писмен вид до медиите, но по-късно през деня.
Преди да заеме поста кмет на район “Южен”, Кацарова е била преподавател в Техническия университет и бивш шеф на Регионалния инспекторат по образование в Пловдив
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети