Барбекютата на парка приютиха деловата среща на кметовете от областта

Кметът Методи Чимев хем искал да се похвали с красотата на парка, хем скромничил, че заслугата не е негова

Даниела Методиева
05.07.2012
размер на текста:

Планираната за днес среща между губернатора Владислав Стойков, кметовете на 9-е общини в областта и шефове на дружества, която трябваше да се състои в Панорамната зала в Дупница, изненадващо бе пренесена в парк Рила. Нещо повече, журналистите бяха оставени да чакат пред общината, за да влязат за отразяването й, но се оказа, че тяхното присъствие не е желано, тъй като срещата ще бъде закрита. Тъй като в такива случаи определението, което се ползва е „при закрити врата”, в случая употребяването му се оказва съвсем не на място. И тъй като кметове и шефове на държавни и общински дружества са били поканени да седнат на барбекютата, може да се каже, че тя бе проведена при „закрити барбекюта”.
Пред dennews.bg кметът на Дупница Методи Чимев подчерта, че това не е опит представителите на регионалните медии да бъдат игнорирани или пък някакъв опит за информационно затъмнение. И обясни, че е поканил участниците в срещата, за да им се похвали с красотата на парк Рила.
От присъстващи на срещата разбрахме, че всички са похвалили тази придобивка на общината, но Чимев съвсем справедливо е отсякъл, че не той е направил парка, а тези преди него.
От иначе предоставената ни от пиара на общината Даниела Годинова официална информация за проведената среща стана ясно следното:
„Срещата е част от регулярните срещи на областния управител с кметовете на 9-те общини от областта с цел обсъждане на текущи проблеми и възможности за сътрудничество. На срещата, проведена днес в Дупница са обсъждани правомощията на областния управител и кметовете на общини по отношение почистването на речните корита и поддържане проводимостта на реките в и извън урбанизираните територии. Всеки един от кметовете е представил и информация за текущото състояние на водните басейни и хидро-техническите съоръжения на територията на общината, която ръководи. В срещата са участвали и представители на ЧЕЗ България, Вик Дупница, ВиК Паничище, Кюстендилска вода ЕООД, Басейнова дирекция и Напоителни системи, пред които кметовете са представили проблеми, свързани с електроснабдяването, водоснабдяването с питейна вода и напояването на земеделските земи.”
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети