Кметът на Дупница резна интернета на общинарите, за да не се разхайтват

Даниела Методиева
05.07.2012
размер на текста:

Служителите в община Дупница от 2 дни са с ограничен достъп до интернет. Това е вътрешно разпореждане на кмета Методи Чимев, което е било доведено до знанието на шефове на отдели и служителите след предварително проведено проучване. Всеки от тях е трябвало да попълва обяснения за това каква информация ползва във връзка с работата си, за да може IT специалистите в общината да коригират достъпа до различни сайтове и информация.
Кметът на Дупница Методи Чимев обясни пред dennews.bg, че е прибегнал до тази крайна мярка не за да ограничи съвсем ползването на интернет от служителите, а да спре тяхното разхайтване по време на работа. Според градоначалника редно е служителите в общината да ползват само тази информация, която им е нужна. Затова е поискал и въпросното проучване от всяка една дирекция и отделите, от което да стане ясно каква информация ползват във връзка с работата си и до какви сайтове имат нужда от достъп.
През 2010-а година предшественикът на Методи Чимев- Атанас Янев прибегна до спиране на Фейсбук на общинарите. Причината бе прекаленото застояване на служителите, което според Янев бе започнало да се отразява негативно на работата им.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети