БСП започва събиране на подписка против левчето за синята зона и паркингите в Дупница

Даниела Методиева
05.07.2012
размер на текста:

Подписка против вдигане на таксата за час престой в синята зона на Дупница от 50 стотинки на 1 лев и отмяна да таксата за паркиране пред парк Рила започва по инициатива на БСП. Това обявиха на пресконференция днес лидерът на социалистите Станислав Павлов и д-р Иван Ибришимов.
Една от подписките ще бъде на площада пред общината, а втората на паркинга пред парк „Рила”.
Станислав Павлов обясни, че социалистите в Дупница са взели решението за иницииране и събиране на подписката заради нарастващото недоволство сред гражданите, които вече сформираха и група във Фейсбук група „Дупница- синя зона или зоната на здрача”, която вече има 1037 привърженици. Другата причина социалистите да се захванат с подписката против новите цени на синята зона се оказва и още една подписка, инициирана от търговци, в която са се включили над 100 дупничани за няколко часа. Самите търговци, иницирали подписката, бойкотират новите цени на синята зона, като 10 от тях вече са отказали да си платят за годишен абонамент, който досега беше 400 лева, а според новата наредба ще бъде 600 лв.
Мотивите на управляващите, че цената на синята зона се вдига двойно заради намаляване на периметъра й с около 50%, лидерът на БСП Станислав Павлов определи като неоснователни. Още повече, че заради изкопните работи на центъра на града не може да се определи точно с колко в момента е свита синята зона. Всъщност именно това бе посочено от председателя на Общинския съвет Ивайло Константинов и от кмета Методи Чимев като един от мотивите за поисканото вдигане на цената на синята зона от 50 стотинки на 1 лев. Според социалистите в Дупница по-добрият вариант е да се възстанови синята зона в предишния й вариант, но за сметка на връщане на старата цена от 50 стотинки.
Д-р Иван Ибришимов обърна внимание и на абсурдната ситуация, в която трябва да изпаднат например майките с деца, решили да посетят парка в прохладните дни. И че заради 3-4 часа престой и 1 кафе от лев, трябва да платят за паркиране там 4 лева.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети