Два часа разлика. Синята зона с различно работно време за центъра и парка

dennews.bg
04.07.2012
размер на текста:

Странно разминаване в работното време на паркинга пред парк Рила, който влиза в синята зона на Дупница предизвика словесни схватки между граждани и инкасатори от „Паркинги и гаражи”. Читатели на dennews.bg се обадиха днес възмутени, за да обяснят странната ситуация, в която са попаднали вчера в 19,30 ч. на въпросния паркинг, който въпреки, че е далеч от центъра на града, бе включен в синята зона по предложение на председателя на Общинския съвет Ивайло Константинов и одобрено от съветниците на сесията на 15-и юни.
Навсякъде в града работното време е от 8 до 18 ч., но на парк Рила то е различно- от табелата става ясно, че там трябва да се плаща по лев на час във времето от 10 до 20 ч. Именно това разминаване е вдигнало доста адреналина на посетителите в парка, които съвсем спокойно спрели в 19,30 ч. с идеята, че вече имат право на безплатно ползване. Не така се оказало, когато към тях се приближил инкасатор, който ги помолил учтиво да си платят 1 лев.

 


Другата неприятна изненада за посетителите на парк Рила край Дупница, която им поднасят инкасаторите, е че не могат да ползват гратисния период от 1 час, според който би трябвало да ползват първите 60 минути от престоя си безплатно. Поне такава беше идеята и на председателя на местния парламент Ивайло Константинов, когато внесе докладната за разглеждане преди сесията на 15-и юни. Така че за 10-те часа престой на парк Рила посетителите трябва да се бръкнат с 10 лева. За да си спестят този разход повечето от тях прибягват към хватката да паркират в намирашите са наблизо ливади. Други за да избегнат излишни разправии предпочитат да се качат на такси, да си поделят разходите и така престоят им да излезе в пъти по-евтин.
Читателите ни питат и какво ще бъде положението с посетителите на парка, които използват автомобили заради трудноподвижни и болни деца и възрастни.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети