Прокуратурата проверява община Дупница заради шумен ромски рожден ден

dennews.bg
04.07.2012
размер на текста:

Прокуратурата в Дупница се самосезира и започна проверка срещу община Дупница след статията ни от 29-и май за шумния детски рожден ден в най-големия ромски квартал Гиздова махала, който остави цяла нощ без сън съседите им от жк „Бистрица”. Говорителят на държавното обвинение в Дупница Емил Павлов обясни, че в момента тече проверка за законосъобразността на действията на общината по отношение на издаденото разрешително на семейството на рожденика, с което му се дава право да празнува до 2 часа през нощта при положение, че според наредбата за обществения ред максималният срок за това е 22 ч.
Оказва се, че ромското семейство е прознувало шумно до 2 часа през нощта, след като майката е подала заявление още на 25-и юни. Специално назначена комисия в общината е била и на посещение при съседите на ромското семейство на улица „Люляк”. Под съставен протокол те поставили и подписите си, че са съгласни рождения ден да продължи и след 22 ч. Самото разрешение от общината е издадено на 27-и юни, като в него е упоменато, че след 22 ч. трябва да се ограничи звука и да не се допуска нарушаване на обществения ред.
След многократни обаждания от страна на изнервени до краен предел жители на жк „Бистрица” полицейски патрул е посетил шумния купон, но празнуващите са били само предупредени, без да им се съставят актове.
Цялата статия от 29-и юни можете да прочетете ТУК.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети