Арестуваха общинар и собственик на фирма за подкуп по европроект

dennews.bg
31.07.2012
размер на текста:

Общински служител и собственик на фирма от Шумен са арестувани за подкуп, свързан с лобиране за включване в европейски проект, информират от Пресцентъра на МВР.
Около 13.30 часа вчера на бул.”Симеон Велики” в Шумен Н.Г./20г./, собственичка на фирма предала 4 600 лева на служителя в общината С.М. /38г./. Сумата била предназначена за друго длъжностно лице, свързано с реализирането на проект за реконструкция на спортно съоръжение на територията на общината.
След обиск у С.М. е намерена цялата сума. Половин час по-късно е установен Н.Х./43г./, баща на собственичката на фирмата и фактически управител и стопанин на дружеството. Изяснено е, че част от предадената сума била предназначена за ръководен служител от общината, а другата - за длъжностно лице, отчело финансирането и реализирането на проекта.
С.М и Н.Х. са разпитани в качеството на обвиняеми, като двамата са направили пълни самопризнания. Задържани са за срок от 24 часа в Районно управление „Полиция” – Шумен. Изискана е документация от община Шумен във връзка с разследвания проект. Работата за изясняване на случая продължава. Всички следствени действия са извършени под надзорна прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен.
В ОДМВР - Шумен са доведени общински служители, свързани с изпълнението на проекта -отчитане, приемане и контрол.Процесуално- следствените действия продължават.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети