Арестуваха лекарка на Уго Чавес, изнасяла информация

DenNews.bg
03.07.2012
размер на текста:

Арестувана е лекарката, която се е грижела за здравето на президента на Венецуела Уго Чавес. Жената от медицинския екип на Чавес е обвинена в разпространение на поверителна информация, съобщи снощи мексиканската телевизия "Телевиса".
51-годишната Ана-Мария Абреу, която от 12 години работи в президентския дворец "Мирафлорес", разгласявала секретна информация от политически и военен характер, което е можело да навреди на държавната сигурност на Венецуела, информира БГНЕС.
Не е уточнено какви точно са сведенията, но властите твърдят, че те са били огласени от лекарката в периода 2010-2012 г. Ако вината й бъде доказана, тя може да получи присъда от 7 до 10 години затвор. Според адвокатите на Ана-Мария Абреу обаче, обвинението е напълно безпочвено, защото не се споменава нито информацията, която уж била разгласена, нито вредата, която може да е била причинена на сигурността на страната. Арестуваното медицинско лице никога не е правила публични изявления за здравословното състояние на президента просто защото не е имала достъп до такава информация.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети