Семейство на жертва от стрелбата в Колорадо отказа обезщетение

dennews.bg
28.07.2012
размер на текста:

Семейството на загинала млада жена по време на стрелбата в Колорадо на премиерата на новия филм за Батман „Тъмния рицар: Възраждане на легентата” се отказа от компенсация на разпхдите около погребението, предложена от администрацията на киноцентъра, информира РИА „Новости”.
В трагичната нощ на 20-и юли 24-годишният Джеймс Холмс влезе в залата за прожекции, разпръсна сълзотворен газ, а след това откри и огън по зрителите. В резултат на нападението загинаха 12 души на възраст от 6 до 51 години, още 58 бяха ранени, като 11 от тях все още са в критично състояние.
Компанията Cinemark, на която принадлежи станалия печално известен киноцентър, предложи на семействата на загиналите финансова пхомощ за уреждане на прощалната церемония и погребенията. Тази воля представителите на компанията изявиха, за да компенсират семействата, които няма да бъдат обезщетени от Фонда за компенсация на жертвите на престъпления.
Майката на 32-годишната Ребека Винго е отхвърлила предложението на Cinemark, но не се съобщава каква е причината за отказа. Няма информация и затова колко от семействата са приели помощта на компанията.
Пъвото предварително заседание по делото срещу Холм, който е обвиняем за убийство от първа степен, се гледа на 23-и юли в съда на окръг Арапахо. Съгласно законодателството на щата Колорадо, минималната присъда, която може да получи Холмс е доживотен затвор, а максималното наказание- смъртна присъда. Следващото заседание е на 30-и юли в понеделник.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети