197 гастарбайтери в Швеция се прибраха по домовете си

dennews.bg
28.07.2012
размер на текста:

Снощи около 21.30 часа на ГКПП - Видин за влизане в страната се е явил автобус с шведска регистрация, превозващ 69 български граждани, информират от Пресцентъра на МВР.

Групата е от депортираните от Швеция българи, отишли там на гурбет без трудови договори. Извършен е граничен контрол, при който било установено, че единият от пътниците е обвиняем по досъдебно производство. Той е предаден на районното полицейско управление. На част от българските граждани – жители на Сливенска област, е осигурен автобус, а останалите са транспортирани до ж.п. гара Видин. До времето на отпътуването им по родните места е осигурена охрана от служители на Транспортна полиция.
Други два автобуса с общо 128 български граждани пристигнали тази сутрин около 03.00 ч. на ГКПП-Връшка. За случая незабавно е уведомена областната дирекция на МВР във Видин, последвала проверка на личните им документи, както и в системата на ШИС и автоматизираната информационна система на ГД „Гранична полиция“. Така били засечени други двама обвиняеми по досъдебно производство с наложена мярка за принудително довеждане. Те са конвоирани до РУП – Кула. Останалите пътници били ескортирани на автобусите до ж.п. гара Видин и към 06.00 часа са отпътували за родните си места.
Щателната проверка на служителите на граничните пропускателни пунктове е установила, че срещу трима от пътниците има образувани досъдебни производства. Те са задържани в районните полицейските управления


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети