Надзирател от Софийския затвор пласирал дрога

dennews.bg
28.07.2012
размер на текста:

36-годишен надзирател от Софийския затвор е арестуван за пласиране на дрога сред изтърпяващите наказания лишаване от свобода. Срещу служителя е образувано досъдебно производство, а материалите са докладвани на прокуор.
Съвместната операция на Звеното за оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода при Главна дирекция “Национална полиция”, служители на столичното Второ РУП и на ГД “Изпълнения на наказанията” при Министерство на правосъдието е проведена вчера, информират от Пресцентъра на МВР. Криминалистите работили по информация за внасяне и разпространяване на наркотични вещества сред лишените от свобода в затвор София.
В хода на процесуално-следствените действия те извършили обиск на 36-годишния Б.З. – служител от надзорно-охранителния състав на затвора, и претърсване на шкафчето му. Намерили и иззели полиетиленово топче с размери около 4 сантиметра, съдържащо близо 87 грама марихуана и мобилен телефон. По първоначални данни те били предназначени за лишени от свобода в Софийския затвор.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети