Решават за „Б” група на 31 юли

DenNews.bg
26.07.2012
размер на текста:

Броят на отборите в единната „Б” група ще стане ясен едва следващата седмица. Въпреки желанието на Пирин Бл и Добруджа да се състезават във втора дивизия, те най-вероятно няма да бъдат допуснати до участие и тимовете ще бъдат само 14. Официално решение ще има на заседанието на 31 юли, когато проблемите с лицензирането ще са основни в дневния ред, съобщи БТА.
Ръководството на Спортист Своге преди 2 дни официално се отказа от професионалния футбол, като изпрати писмо до БФС. То е подписано от президента на клуба Христо Димитров и в него се посочват като причина финансови затруднения. Както е известно, още миналата седмица и Бдин Видин се отказа от „Б” група.
При това положение Изпълкомът на БФС ще трябва да реши как да процедира за новия сезон във втора дивизия. „По-малко от две седмици преди началото на първенството няма клуб от долу, който да извади огромен финансов ресурс и да бъде включен в първенството. Със сигурност изпадналите отбори на Добруджа и Несебър няма как да бъдат върнати в дивизията“, съобщиха още за БТА.
Все още не е ясно и дали ще бъде теглен нов жребий. Ако обаче групата остана с 14 отбора, два тима ще трябва да почиват във всеки кръг.


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети