Младежи инсценират отвличане за слава в интернет

DenNews.bg
23.07.2012
размер на текста:

Атентатът в Бургас развърза въображението на младежите по Черноморието и им даде идеи как да уплътнят безделническите си дни и нощи.
След като вчера двама 15-годишни тийнейджъри се изгавриха с фалшив сигнал на тел. 112 за поставена бомба в Бургас, малко по-възрастни от тях, но явно не по-зрели, младежи разиграха варненската полиция с инсценировка на отвличане.
Петима младежи от Аксаково подали сигнал в полицията малко преди полунощ, че джип и лека кола спрели рязко пред сградата на община Варна, от автомобилите излезли няколко души, които повалили пешеходец и го отвлекли, информират от ОДМВР-Варна, цитирани от Фокус.
От проведените оперативно издирвателни действия били установени автомобилите “Ауди Q7” с чужда регистрация и “БМВ 520” с варненска регистрация, собственост на Ст. Г. 48 г. от Аксаково. Около 2 часа аудито било засечено в централната част на Аксаково. Били задържани и шестима души, които са инсценирали отвличането на 20-годишното момче от Аксаково. Оказало се, че групата решила да се забавлява и да си направи вървежен в клип, който да качат в интернет.
Установени и задържани са лицата– Ив. Пл. на 18 години, Хр. Н. на 19 години, Р. Д. на 20 години, Ант. М. на 19 години, Г. Ст. на 19 години и Кр. Г. на 21 години, всички от Аксаково.
Материалите са докладвани на прокурор.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети