Пожар уби трима испанци

DenNews.bg
23.07.2012
размер на текста:

Огромен пожар в североизточната част на Испания причини смъртта на трима души. Един мъж е загинал от сърдечен удар, докато се опитвал да гаси пламъците около дома си. Други двама са загинали, когато били принудени да скочат в морето, след като пожарът подпалил няколко автомобила на крайбрежен път. Най-малко сто души са били ранени от огнената стихия, посочва Франс прес, цитирана от dnes.bg.
80 противопожарни екипа се борят със огнената стихията, тръгнала от вчера на обяд от район близо до границата с Франция. Досега огънят се е разпрострял на площ от 7000 хектара.
Хиляди хора са пленници в собствените си домове, тъй като не може да бъде предприета евакуация. Над 4000 души са без електричество.
Движението на влаковете от Барселона за Франция е преустановено. Една от основните пътни артерии, които свързват Франция и Испания - от Перпинян за Фигерес, е непроходима заради пожара.
Франс прес посочва, че тази година пожарите през летните месеци са повече от обикновено заради безпрецедентно сухата зима. В началото на юли пожари обхванаха 50 хиляди хектара в района на Валенсия, посочва БТА.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети