Тийнейджъри плашат Бургас с бомба

DenNews.bg
22.07.2012
размер на текста:

Две 15-годишни момчета са подали сигнал за заложена бомба в Бургас с обаждане от уличен телефон. Тийнейджърите са засечени и установени минути след подадения фалшиф сигнал на тел.112. „Аз съм Баце, ще ви взривя всички," казал единият от младежите, информира bTV.
Служителите от Първо Районно управление „Полиция" в Бургас продължават работата по случая.
Междувременно стана ясно, че пръстов отпечатък снет в близост до атентата на летището в Бургас, при който загинаха шестима израелски туристи и един българин съвпада с отпечатък
на член на Хизбула. Това отново е информация на bTV, която се позовава на израелския журналист Охад Хемо.
Все още не е ясно кой стои зад терористичния акт на летище „Сарафово”, въпреки че вчера неизвестна до момента организация База Джихад” или Ал Кайда Джихад пое отговорност за атентата.
Външно министерство отрече информацията, която бе разпространена от израелски медии.
По информация на израелските служби е възможно атентаторът и неговата група да са замесени в два неуспешни опита в други две държави.
Според Охад Хемо страната ни е избрана неслучайно. Мерките за сигурност по българските летища били занижени и това е надделяло при избора на терористите.
"Тук всичко е свободно. Той е могъл да влезе лесно на летището. В другите страни не е така. Мисля, че трябва да промените нагласата си. Това отнема дълго време. Не става за ден или два. Все още тук всеки може да влезе на летището. Аз влязох преди минути там с чанта и никой нищо не ме попита. Мисля, че е въпрос на време службите ви за сигурност да променят мисленето си. За да стане по-безопасно тук", смята репортерът от израелския Канал 2.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети