Аварии на камиони насмели сметосъбирането в Дупница

Десислава Панайотова-Янкова
21.07.2012
размер на текста:

Главната улица "Св. Иван Рилски" тази сутрин-след основно миене. Снимка: dennews.bg

Аварии на няколко от сметосъбиращите камиони на фирма „Еко ресурс-Р” е причината за препълнените кофи за смет, които бяха част от пейзажа в Дупница дни наред. Проблемът вече се отстранява, като фирмата е минала на удължено работно време, за да се насмогне забавянето, уверяват от общината.
На наш въпрос предстои ли основно почистване и миене на града, от пресцентъра на общината отговориха, че цялостно миене е направено преди 3 седмици.
„Това е второто измиване на улиците от началото на годината. През изминалата седмица е направено и машинно метене, за да се отстранят последствията от поройните дъждове”, се казва в отговора на общината.
Засега не се предвижда ударно почистване в районите, в които се извършват мащабни строителни дейности във връзка с голямото запрашване, става ясно от отговора.
Това, което е предприела общината към момента е изпращането на писмо до фирмите, които извършват ремонти по пътната мрежа до 20 дни да възстановят всички разкопани участъци. Докато не възстановят цялостта на участъците, не могат да продължат с нови ремонтни дейности, уверяват още служителите на кмета Методи Чимев.
Както писахме, фирма "Еко Ресурс-Р" спечели конкурса за сметопочистваща фирма, но като част от консорциум „Дупница клинър”, в който влиза и регистрираната в Елин Пелин „РТК”. Ако изборът не бъде оспорван, общината ще сключи договор с консорциума за 5 г. и приблизителна стойност на издръжката 4 200 000 лв., два пъти по-висока от досегашната.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети