Тасков пита управляващите на Дупница кога лъжат

Десислава Панайотова-Янкова
20.07.2012
размер на текста:

Борислав Тасков (вдясно) на протеста в Джерман.

Щом управляващите започнаха да политизират темата с регионалното депо, значи са безсилни да решат проблема. Това заяви пред dennews.bg председателя на инициативния комитет против идеята за изграждане на регионално депо в Джерман Борислав Тасков.
„Не съм адвокат на Станислав Павлов, но от опит знам, че когато управляващите за безсилни да решат даден проблем започват да политизират нещата и да политиканстват. В случая не говорим за политически партии и платформи. Говорим за човешки съдби и бъдещето на общината. Ако за управляващите депото не е опасност, то за хората, които живеят тук означава край на поминъка и спокойния им живот. Ние, хората, всички, които подкрепят съпротивата на джерманци се борим за децата, поминъка и природата в района”, коментира Тасков във връзка с отворено писмо на кмета Методи Чимев и ОбС- председателя Ивайло Константинов, с което обвиниха БСП-лидера Станислав Павлов в лобизъм и политизиране на темата.
Тасков обясни още, че за проведената във вторник среща, която бе свикана по покана на градоначалника, който обаче не се яви, той лично се е обадил на председатели на групи в Общински съвет.
„Тук няма цвят, няма политически идеи. Потърсих и социалистите, и независимия Първан Дангов, и ОДС и ПП Лидер. Павлов, Ибришимов и Дангов дойдоха, а Вергил Кацов ми обясни, че имаме подкрепата на сините, но има личен ангажимент и не може да присъства. Това е! Чудно ми е защо някои хора искат да изместят проблема с празни приказки, след като за десетки семейства ножът е опрял до кокал”, каза още Тасков.
Той попита кога точно управляващите в Дупница са излъгали.
„Излъгаха когато към мотивите за заема от 300 000 лв. посочиха, че сегашното сметище не отговаря на нормативните разпоредби или излъгаха тук в Джерман, когато заявиха, че общинското депо също е вариант. Кога точно лъжеха? Лъжеха ли през последните два месеца, когато казваха с увъртания, че терен все още не е избран, а на терена в Джерман е работено със сонди. А опитват ли се да ни излъжат, като правеха нещата тайно, като това са процедури, които се правят публично. Питам кога и как е взето, и къде е решението на Общински съвет, с което теренът в Джерман е избран, за да започнат проучвания без знанието на хората, а за това нещо са пръснати 200-300 хил. лева”, пита бившият общински съветник и пратеник на България в Хърватско.
Той приканва управляващите да спазят обещанията си от преди изборите и да подпомогнат земеделието, създаването на овощни и зеленчукови градини.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети