Дупница води националния на Европейското по бейзбол

Константин Соколов
20.07.2012
размер на текста:

Младежкият национален отбор по бейзбол на България ще участва на Европейското първенство в Чехия. Шампионатът на Стария континент ще се проведе в градовете Бърно и Требич, като гръбнакът на нашия тим е съставен от състезатели на Девълс. Цели 8 дупничани ще представят родината на еврошампионата – треньорът Иван Пасков и играчите Роман Орозов, Антонио Караганов, Петър Арбов-младши, Борислав Атанасов, Петьо Петков и братята Кирил и Александър Ананиеви. Помощник треньор на българския тим е мениджърът на благоевградските Бизони Ясен Неделчев.
Националният отбор на България е в една група с тимовете на Русия, Словакия и Украйна, като първите два отбора в класирането продължават на полуфинал.
Нашите национали са на подготвителен лагер в Благоевград до понеделник, когато заминават за Чехия. Първенството започва на 24 юли, а финалът му е на 28 юли.
Очакванията на българския щаб са тимът ни да се представи силно в Чехия. „Мисля, че отборът на България е способен да преодолее групата. Нашите треньори познават съперниците, следят ги отдавна и знаят какво да очакват от тях. Тимът ни е добре подготвен, надявам се още в първия мач – срещу Русия да си покажем зъбите”, коментира мениджърът на дупнишкия Девълс Петър Арбов.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети