26 души на кайма под гумени куршуми и палки в Мадрид

DenNews.bg
20.07.2012
размер на текста:

Носителят на "Оскар" и "Златен глобус" Хавиер Бардем на протеста в Мадрид. Снимка: Reuters

26 демонстранти бяха смазани под полицейските палки на пореден масов протест по улиците на испанската столица Мадрид. Група демонстранти е подложена и на стрелба с гумени куршуми при опита й да преодолее загражденията пред парламента в Мадрид. Арестувани са шестима протестиращи, а един полицай е сред ранените, предаде “Ройтерс”, цитирана от news.bg.
78 града въстанаха срещу оповестените от премиера Мариано Рахой нови сурови мерки на икономии за общо 65 млрд. евро до края на 2014 г. Мерките включват повишение на ДДС до 21% от 18%, понижение на помощите при безработица (плащането за новите безработни да се понижи до 50% от последната им заплата за 6 месечен период) и на заплатите в държавния сектор с около 7%, както и мерки за милиарди евро икономии от реформи за местните правителства в страната.
Носителят на „Оскар” Хавиер Бардем, съпруг на актрисата Пенелопе Крус, и брат му Карлос Бардем също са се включили в протестите в Мадрид. Хавиер Бардем е носител на „Оскар” и „Златен глобус” за играта си във филма „Няма място за старите кучета”. Незабравими роли той прави и в лентите “Вики, Кристина, Барселона” и “Яж, моли се и се обичай”.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети