От днес по 8 лева на ден за паркиране в синята зона на Дупница

Даниела Методиева
02.07.2012
размер на текста:

Дупничани вече ще плащат 1 лев за паркиране в синята зона, паркингите в центъра на града, както и този и пред парк „Рила”. Днес е първият работен ден, от който влиза в сила приетата по предложение на председателя на общинския съвет Ивайло Константинов промяна в наредбата за организацията на движението в града. Пак по негово предложение отпадна и дневната такса от 2 лв. за престой в синята зона и сега за 8-те работни часа на синята зона, дупничани и жителите на града ще плащат по 8 лева.
Решението за двойно по-високата цена бе взето от общинските съветници на заседание на местния парламент на 15-и юни и заедно с цялата папка от докладни получи и одобрението на областния управител Владислав Стойков.
Заради двойно по-високата цена за паркиране от днес във Фейсбук бе сформирана и група, като едно от посланията в нея е всички, които се включат в групата да се подпишат под общ иск за обжалване пред съда. Към тази идея до тази сутрин са се присъединили общо 908 жители на Дупница.
Ето и останалите нови цени за синята зона: абонаментът  за месец от 40 лева вече ще бъде 80 лв., за 3 месеца става 180 лв., а за година 800 при досегашни 600 лв.

Дупничани, които живеят в обсега на синята зона да бъдат освободени от таксата за паркиране пред домовете си, като за целта те трябва да си купят стикер от общината за 5 лв. и да го поставят на автомобила си. За всяко жилище ще бъде позволено само 1 безплатно място за паркиране.

 


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети