Осъдиха рилчанин за убийството на бездомно куче

Десислава Панайотова-Янкова
19.07.2012
размер на текста:

Бивш служител на звеното за общинска охрана в Рила бе осъден за убийството на бездомно куче. Георги Панчев прострелял животното пред очите на дете с ловна пушка. Инцидентът е станал на 26 април тази година, посред бял ден на улица „Аврекий Попстоянов” в Рила.
Осъдителната присъда бе постановена от Районен съд-Дупница, като Панчев бе признат за виновен по две обвинения-за притежание на ловна пушка, за което получи условна присъда от 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок и за убийството на кучето, за което получи 3 месеца с 3 г. отлагане. В сила влиза по-строгата присъда от 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок.
DenNews.bg разбра, че скоро след инцидента Панчев е бил отстранен от работа по взаимно съгласие. Не е имало възможност за налагане на дисциплинарно наказание, тъй като инцидентът е станал в извънработно време, а ловната пушка не е била служебно оръжие.
Панчев е осъден да заплати и разноските по делото в размер на 152 лв., а ловната му пушка е отнета.
Рилчани коментират, че не е ясно какво е предизвикало бившия охранител да стреля, тъй като в града няма проблем с бездомните кучета, а убитото животно не е било агресивно. За него грижи са полагали деца и възрастни от жилищния блок на улица „Аврекий Попстоянов”.

 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети