Полски министър си тръгва след разкритие за роднински назначение

DenNews.bg
18.07.2012
размер на текста:

Земеделският министър на Полша Марек Стависки напуска поста след като беше разрито, че е ползвал властта си за лични облаги и роднински назначение. В понеделник бяха разпространени записи, потвърждаващи провиненията му, съобщава ДПА, цитирана от БЛИЦ.
Савицки, който е начело на министерството на земеделието от 2007 г. насам и член на аграрната Полска народна партия призова прокуратурата бързо да изясни въпроса,
Изданието Puls Biznesu разпространи разговор между двама партньори на Савицки, от който става ясно, че партийните членове използват постовете си за лични облаги, а министърът е излъгал при даването на показания за назначаване на служители във ведомството му.
Централното бюро за борба с корупцията обяви, че вероятно е било извършено престъпление с тяхно участие, а главната прокуратура обяви намерение да повдигне обвинения на Савицки за конфликт на интереси.
Според набеденият министър, обвиненията в злоупотреби с фондове и назначаване на свои хора по ключовите позиции са опит за "очерняне" на репутацията му.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети