250 джерманци викнаха срещу депото, гонят пратениците на Чимев

Десислава Панайотова-Янкова
18.07.2012
размер на текста:

Над 250 жители на Джерман посрещнаха с викове заместник-кметовете на Дупница Красимир Георгиев и Крум Милев на общоселското събрание, свикано от градоначалника Методи Чимев за проекта за изграждане на регионално депо в землището на селото. Градоначалникът не се появи на събранието и това разлюти още повече настръхналите срещу опасността регионалното депо да бъде изградено в Джерман.
Над 550 подписа са събрани от местните до момента към становището против избрания терен, което вече е внесено в РИОСВ, екоминистерството и ОбС-Дупница.
Джерманци няма да се откажат от войната за Долно поле и са готови да блокират главен път Е-79, ще търсят съдействие и от страна на гръцкия посланик, заради опасността депото да замърси река Струма.
Местните вече имат подкрепата на съветниците от БСП, които бяха вчера на селския площад. Станислав Павлов и Иван Ибришимов донесоха добрата вест, че против избрания терен са и колегите им от ОДС и Лидер в местния парламент. Подкрепа за Джерманци на място изрази и независимият общински съветник и бивш кмет на Дупница Първан Дангов.

Вижте подробен репортаж с видео и снимки в рубриката ОБЩЕСТВО
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети