Психично болен изпотроши бензиностанция в Бобов дол

24-годишният Дамян държи местните на нокти от години, громи витрини и прави скандали

Десислава Панайотова-Янкова
17.07.2012
размер на текста:

Психично болен, който държи на нокти Бобов дол от години, изпотроши бензиностанцията на входа на града. Малко след полунощ 24-годишният Дамян нахлул в бензиностанцията и започнал да чупи витрините, фризерите и стелажите. Той успял да нанесе щети дори по колонките за гориво. Дежурният служител успял да повика полиция чрез паник бутона в бензиностанцията. Стойността на щетите е в процес на изясняване, уточняват от полицията.
След оказването на спешна помощ Дамян е предаден на близките си.
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.216, ал.1 от НК.
Това не е първият погром дело на психично болния младеж. Повече от 5 г. той вдига на юруш собственици на магазини и граждани с нападения, скандали и агресия без повод. Преди две години при подобен случай той изпочупил витрините и стелажи с лекарства в аптеката в центъра на града, а преди полицаите да откликнат на сигнала успял да изпотроши стъклата и на магазин на централната улица.
Пострадали от нападенията му коментират, че най-вероятно младият мъж не пие редовно лекарствата си, а на всичко отгоре често употребява алкохол. По техни данни, Дамян е настаняван за принудително лечение на няколко пъти, но след освобождаването му от специализираните заведения сценарият се повтаря всеки път.
Дамян живее само с баща си, майка му е на гурбет в чужбина и най-вероятно възрастният мъж не успява да контролира състоянието на сина си и редовния прием на лекарствата.
По настоящото досъдебно производство отново може да бъде поискано настаняването му за принудително лечение, но дали това ще се случи зависи от психиатрите, които ще трябва да освидетелстват състоянието му.
Само преди дни мъж с психични проблеми простреля свой съсед в дупнишкото с. Бистрица, след като в продължение на година тормозил и нападал без причина съселяните си.
Затова сега бобовдолци питат дали трябва да пострада човек или да се случи най-страшното, че Дамян да бъде прибран за лечение.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети