Стилиян печели битката с болестта!

DenNews.bg
15.07.2012
размер на текста:

Капитанът на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров печели битката с рака. Страхотната новина идва от Шотландия, като е разкрита от вестник „Sunday Rekord”, който цитира Алистър Кембъл, запознат отблизо с болестта на Петров. Според Кембъл, в момента футболистът се намира в ремисия (б.р. - Временно намаляване или изчезване на симптомите на дадено заболяване).
„Неговата ремисия е фантастична първа стъпка към това, което ние всички се надяваме да бъде пълно възстановяване“, споделя Крис Бънс, директор на изследователския отдел в благотворително дружеството, занимаващо се със събиране на пари за изследване на левкемията. „Той е наясно, че това е необходима стъпка по пътя, но че все още има опасност болестта да не е превъзмогната изцяло. Макар повечето пациенти да успяват да достигнат до ремисия, за съжаление някои отново се разболяват след време. От начина, по който говори, Стилиян показва, че е наясно с всичко това. Състоянието му ще бъде следено много внимателно и ако се забележи ново развитие на болестта, ще се прибегне до ново лечение“, допълни професорът, цитиран от Гонг.
Д-р Кембъл също изрази своето възхищение от характера на капитана на Астън Вила: „Стан е забавен човек. За момента ремисията му върви добре. Хората, които минават по този път, се стремят да помагат и на останалите. Петров е точно такъв човек“.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети