Никой не пожела земята на братя Галеви

Даниела Методиева
14.07.2012
размер на текста:

Нито един купувач не се яви на обявения публичен търг за продажба на имота на издирваните от Интерпол и осъдени за организирана престъпна група и рекет дупнишки бизнесмени братя Галеви Земеделската им земя, която е собственост на Пламен Галев и Ангел Христов и на пернишкия им съдружник Фьодор Фьодоров-Федката, не предизвика апетитите. 68-те декара, които се продават за сумата от 82 912 лв., са апортирани във фирмата на тримата съдружници „Инфра Асет Мениджмънт ООД”. Земята бе обявена за публича продан заради неизплатени дългове на дружеството към лизинговата компания „Афин България” ЕАД.
Пламен Галев и Ангел Христов са съсобственици на фирмата заедно с Федката, също бивша барета, от 2007-а година, когато купуват от него по 1/3 от дяловете.
През месец май тази година управителят на фирма „Инфра Асат Мениджмънт” Веселин Пейчев и счетоводителката Невена Станоева получиха условни присъди от Апелативния съд за това, че за времето от 28 -ми март до 31-ви март 2008 година като съизвършители са избегнали плащане на данъчно задължение-корпоративен данък в размер на 660 092 лева и са потвърдили неистина в годишната данъчна декларация, използвайки документ с невярно съдържание.
Двамата бяха подсъдими за това , че са съставили и подписали невярна годишна декларация за 2007 година, като по този начин помогнали на собствениците на дружеството Пламен Галев и Ангел Христов и приятелят им от Перник Феодор Феодоров-Федята да си спестят въпросната сума.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети